Archive for Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Voordat u contact met ons opneemt, doet u er goed aan deze lijst met meest gestelde vragen eens door te lezen. Vindt U geen antwoord op uw vraag, bel of mail mij dan gerust.

Vraag: Waarom een mopshond van Fan Allemastate ?

A: Een Fan Allemastate Mops is een raszuivere mopshond met een stabiel karakter, gefokt uit ouderdieren die op een aantal voorkomende erfelijke aandoeningen zijn getest. Fan Allemastate mopsen zijn het resultaat van liefdevolle inzet. Er wordt veel tijd besteed aan de verzorging. De hondjes worden geboren en opgevoed in huiselijke kring omdat het ook de bedoeling is dat zij bij liefdevolle eigenaars terecht komen. Omdat er zoveel tijd wordt besteed aan de ontwikkeling van iedere pup die hier op de wereld wordt gezet fokken wij maar enkele nestjes per jaar. Wij fokken niet met de bedoeling om geld te verdienen, maar wel om de gezondheid en het uiterlijk van de mops te verbeteren, kortom: ter verbetering van het ras. De pups worden altijd geboren onder nauwgelet toezicht en met de nodige hulp. Dit gebeurt in huis waar ze ook opgroeien en wennen aan de huiselijke geluiden. Zoals iedere fokker vinden wij het belangrijk dat onze mopsen mooi zijn en het is altijd prettig wanneer ze het goed doen op show, zowel voor ons als voor de eigenaar. Er is echter meer dan schoonheid. Gezondheid is van het allergrootste belang. Onze mopsen worden getest op pattella luxatie, oogaandoeningen (FCI), hart- en ademhalingsafwijkingen.

Vraag: Heeft u nu een pupje voor mij?

A: Dat is niet waarschijnlijk. Er wordt bij ons op kleine schaal gefokt ter verbetering van het ras en niet om te vermeerderen. De aanschaf van een Mops zou een weloverwogen keuze moeten zijn, u neemt immers voor minstens 10 jaar een “levensgezel” in huis.

Vraag: Wat moet ik doen om bij u een puppy te reserveren?

A: Als u geïnteresseerd bent in één van onze puppies kunt u het beste contact met mij opnemen. Wij werken niet echt met een wachtlijst.  Houdt zeker onze website in de gaten (beschikbaar,  verwacht,  toekomstplannen…) en aarzel niet contact op te nemen voor meer informatie. Zodra er babies geboren zijn kunnen ze worden gereserveerd na betaling van een voorschot, een maatregel die wij jammer genoeg hebben moeten invoeren wegens nare ervaringen in het verleden.

Vraag: Verkoopt u uw honden met contract?

A: Altijd.  Ons koopcontract werd in samenwerking met de rasvereniging ontwikkeld en is er niet alleen om fokker en eigenaar te beschermen, maar vooral voor de hond zelf. Het is een legaal document dat aan juridische controle werd onderworpen.

Vraag: Vraagt een mops meer verzorging dan andere honden?

A: Neen, integendeel. Een mopshond heeft geen was- of trimbeurten nodig zoals vele langharige rassen. Wel heeft hij twee keer per jaar een ruiperiode waarin u hem best zoveel mogelijk kamt en de neusrimpel moet regelmatig worden schoongemaakt. En natuurlijk moet u niet vergeten om hem, zoals iedere hond,  jaarlijks te laten vaccineren.

Vraag: hebben mopsen gezondheidsproblemen? Ja, zoals ieder ander ras. Dat is ook waarom ik iedereen aanraad een mops te kopen bij een degelijke fokker die fokt volgens de richtlijnen van zijn of haar rasvereniging. De honden waar wij mee fokken zijn gezond.

Vraag: klopt het dat mopsen niet tegen de warmte kunnen?

A: Wanneer u het warm heeft is dat ook zo voor uw mops. Bij 35 graden ligt u normaal ook niet in de volle zon, laat staan dat u dan een fikse wandeling gaat maken. Een goed gefokte mopshond waarbij gelet wordt op de ademhaling kan normale temperaturen verdragen.

Vraag: zijn mopsen goed met kinderen?

A: Ja zeker! Een mops houdt van kinderen, hij houdt trouwens van iedereen. Dat wil niet zeggen dat het kind de mops als speelgoed moet gaan beschouwen, geen enkele hond heeft graag dat hij met de staart wordt getrokken of dat er aan zijn oren moet worden gedraaid!

Vraag: ik woon op een appartement, is dat een probleem?

A: Dat hangt van u af. Als u de discipline heeft uw mops regelmatig uit te laten is dat geen enkel probleem.

Vraag: wij werken beiden, maar toch willen we graag een hond. Kan dat?

A: Als u allebei werkt ga ik ervan uit dat u ook de middelen heeft om de hond te kunnen onderhouden, dus ja. Wanneer u beiden echter van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat uit huis bent en de mops zo lang alleen moet blijven dan heb ik mijn twijfels. Ten eerste is de hond dan te lang alleen en ten tweede, heeft het dan wel nut om een hond in huis te halen?

Vraag: kan ik uw mopsen komen bekijken?

A: Zeer zeker. Iedereen is hier altijd welkom voor een bezoekje (uiteraard na afspraak).
Vraag: als u pups heeft, vanaf wanneer kan ik ze dan zien?
A: Vanaf de leeftijd van ongeveer 3 weken. Dit is om besmettingsgevaar te voorkomen, en om de moeder niet te vaak te storen.
Vraag: ik zou graag een reu van u gebruiken voor een dekking. Kan dat?
A: Dat hangt ervan af. Voor een goedgekeurd teefje kan een reu van ons worden gebruikt voor een dekking.
Vraag: wanneer ik mij bij u een hond aanschaf, kan ik dan ook bij u terecht voor verdere vragen?
A: Mochten er vragen of problemen zijn dan kunt u altijd bellen of langs komen. Ik hoor het graag. We willen graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de pup.

Vraag: Wanneer mag de pup het nest verlaten? Welke entingen heeft de pup dan gehad?

A: De pups mogen op de leeftijd vanaf 9 weken verhuizen. Ze zijn dan 1 x ingeënt, verschillende malen ontwormd, gechipt en hebben een stamboom van de Raad van Beheer.

Vraag: Wat krijgt de pup allemaal mee als hij gaat verhuizen? Welk voer voert u?

Wij voeren al onze honden en pups Royal Canin. Soms krijgen ze ook vers vlees.

Als de pups naar de nieuwe eigenaar gaan krijgen ze een zak puppy brokjes van Royal Canin mee voor de eerste weken.

Verder krijgen ze een map mee met daarin o.a.

– een verkoop overeenkomst die door koper en verkoper is ondertekend.

– een aantal tips en adviezen voor voeding en opvoeding van uw pup.

Ook krijgen ze een speeltje mee met de nestgeur.

-Wat kost een pup?

De gemiddelde prijs voor een mopsenpup met stamboom ligt tussen de 1.200 – 1.500 euro. Zo ook bij ons.